Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Podcastový rozhovor: Ako zostať príčetný aj vo vysokom pracovnom tempe, prezradil Martin Majerník

Dátum: 24.01.2023
Autor: Ivan Polák
Podcastový rozhovor: Ako zostať príčetný aj vo vysokom pracovnom tempe, prezradil Martin Majerník

Nahrávaný rozhovor vznikol na technologickom festivale na Cypre a bol vyústením predchádzajúceho niekoľkohodinového rozhovoru dvoch priateľov.

 

Je zábavný, sympatický a ambiciózny.

Má triezvy nadhľad a napriek všetkým úspechom, alebo práve vďaka nim, pôsobí skromným dojmom vyrovnaného muža. Nerád sa chváli vzdelaním, k životu a k žitiu aplikuje skôr stoický prístup. Je prirodzený, autentický a príjemný spoločník.

Martin Majerník sa venuje vede a výskumu, publikuje vedecké články, patentuje. Je to pracant vo vysokých otáčkach. Zameriava sa na výskum a vývoj produktov so strojovým učením, matematickým modelovaním a výzvami súvisiacimi s implementáciou umelej inteligencie v regulovaných odvetviach.

Do zahraničia Martin odišiel aj s rodičmi už počas svojej strednej školy, neskôr opäť na Slovensku pokračoval štúdiom aplikovanej psychológie na Univerzite Komenského. No a nasledovali ďalšie školy v zahraničí. Študoval na University of Hertfordshire & University of Cambridge MSc v odbore Výpočtová neuroveda.  

Na Univerzite Komenského svoj inžiniersky titul obhajoval v odbore Aplikovaná psychológia. Neskôr, po štúdiách, pracoval s americkými investičnými fondmi a v spolupráci s nimi  opakovane, sériovo zakladal inovatívne firmy v Európe. Žil a pracoval aj v Londýne, Hertfordshire, Kingstone & Cambridge či v Palo Alto. 

Počas svojej kariéry Martin spoluzaložil BrainHouse (soft-tech podnikateľský inkubátor), okrem spoluzaloženia Black Swan Rational (výskum a vývoj, práca s veľkým objemom dát - R&D for big data , strojové učenie a aplikácia riešení umelej inteligencie - ML and applied AI solutions) a spoluzaloženia SciCurve (life science search engine detecting trends).

V súčasnosti pracuje ako Product Development Lead v CEAI, Inc. V CEAI budujú startupy v odvetviach, ako sú financie, biotechnológia, zdravotníctvo, udržateľnosť a energetika, kde sú príležitosti na využitie AI. Po predaji jednej z nich, MindMed Inc.,  v tejto zotrval a v súčasnosti je tam riaditeľom produktového výskumu a vývoja.

S manželkou sa rozhodli nateraz vrátiť domov na Slovensko. Stal sa vedúcim laboratória Metodológie výskumu a dizajnu digitálnych štúdií na Slovenskej akadémii vied. Voľný čas trávi potápaním, boxom, behom a mentoringom.V nahrávanom rozhovore s ním sa okrem iného dozviete, ako sa snaží udržať tempo v mentalne aj fyzicky náročných pracovných a životných výzvach.
A pritom zostať stále príčetný. Zvyšok si vypočujete v podcaste nižšie, trošku odľahčene.

Kamaráti, želám vám príjemné počúvanie.

http://www.seredinak.sk.moderneobce2.sk.dw007.nameserver.sk/data/page/seredinak/15950/martin-majerni-k-sered-inak-rozhovor.mp3

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.