Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Podcast: Cesta triatlonu od autonehody do neoprénu s Norbertom Adamčom

Dátum: 31.03.2023
Autor: Ivan Polák
Podcast: Cesta triatlonu od autonehody do neoprénu s Norbertom Adamčom

Odhodlanie, odolnosť a vášeň posúvajú športovca

Podcast: norber-adamca-triathlete-sered-inak.mp3

Dnes sa rozprávam s Norbertom Adamčom, bývalým futbalistom, z ktorého sa po život meniacej autonehode stal vášnivý triatlonista so snom stať sa majstrom sveta v triatlone. 

Pre Norberta je triatlon nástrojom na získanie a udržanie zdravia pohybom, motivuje ho prekonávanie seba, nejde o porazenie súpera, ide o zlepšovanie seba na najlepšiu možnú hranicu. Jeho prístup k športu je založený na sústavnom zlepšovaní a prekonávaní vlastných obmedzení.

Pridajte sa k nám v dnešnom podcaste, kde sa ponoríme do sveta triatlonu a dozvieme sa o úžasnej ceste Norberta Adamču, muža, ktorý prekonal nepriaznivé zdravotné okolnosti a nasleduje svoje sny v tomto športe. 

Objavte odhodlanie, odolnosť a vášeň, ktoré vedú športovcov ako Norbert k zvládnutiu závodov Ironman a Half Ironman, a nechajte sa inšpirovať k prekonávaniu vlastných hraníc pri hľadaní svojich snov.
Norbertov príbeh nám pripomína, že šport nie je len o víťazstve, ale aj o zlepšovaní seba, prekonávaní prekážok a hľadaní osobnej rovnováhy.

 Pridajte sa k nám v dnešnom podcaste, keď sa ponoríme do sveta triatlonu a Ironmana a dozviete sa viac o inšpiratívnej ceste Norberta.

Triatlon: Najvyššia skúška vytrvalosti

Triatlon kombinuje tri disciplíny - plávanie, cyklistiku a beh - v jednom závode, čím testuje vytrvalosť, silu a mentálnu odolnosť športovca. Triatlony majú rôzne vzdialenosti a sú určené pre športovcov všetkých úrovní, od začiatočníkov až po profesionálov. Najbežnejšie vzdialenosti triatlonu sú:

Half Ironman: 1,9 km plávanie, 90 km cyklistika a 21,1 km beh

Ironman: 3,8 km plávanie, 180 km cyklistika a 42,2 km beh

Jeho odhodlanie a nasadenie ho priviedli k absolvovaniu 15 polovičných Ironmanov a jedného celého Ironmana. Norbert, ktorý je momentálne na 12. mieste vo svojej krajine, má za cieľ stať sa majstrom sveta v triatlone. 

Podcast: norber-adamca-triathlete-sered-inak.mp3

Autor: Ivan Polák

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.