Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Sereď - Trnava na bicykli. Peknú trasu zvládnete aj s deťmi, pokocháte sa prírodou a domov môžete ísť aj vlakom

GALÉRIA Facebook
Dátum: 28.02.2023
Autor: Sered Inak
Sereď - Trnava na bicykli. Peknú trasu zvládnete aj s deťmi, pokocháte sa prírodou a domov môžete ísť aj vlakom

Zjazd z kopca je ako za odmenu

Odmalička som mal k prírode blízko. Aj preto som v dospelosti začal hľadať rôzne spôsoby, ako v nej tráviť čo najviac času. Jedným z nich sa postupom času pre mňa stal čas na bicykli. Najskôr som si kúpil kvalitný cestný, no neskôr ma to začalo ťahať viac do kopcov, a preto som si jedného dňa zaobstaral celoodpružený. Od toho momentu som naplno prepadol horskej cyklistike. Ten pocit, naplánovať si trasu cez rôzne pohoria, tak aby sa dala prekonať v sedle bicykla, bol úžasný! Následný zjazd z kopca je ako za odmenu.

Pochádzam z Trnavy, kde sú možnosti horskej cyklistiky obmedzené. To však neznamená, že sa tu nedajú nájsť pekné trasy. Jednou z nich bola aj tá, ktorú som si naplánoval minulý rok zo Serede cez ramená Váhu v okolí Horného Čepeňa. Takúto trasu odporúčam aj vám, pohodlne ju zvládnete aj s deťmi. Dá sa uvidieť veľa pekného a zahodíte starosti za hlavu. Ja som ju zvládol za približne dve hodiny.

Trasa Sereď – Trnava na bicykli

Vlakom som sa dopravil z Trnavy do Serede a zo stanice som sa vybral najprv okolo Seredského parku. Tam som napojil na Vážsku cyklomagistrálu a zamieril k Váhu. Lužné územia okolo veľkých riek ma vždy fascinovali, majú takú zvláštnu atmosféru pre mňa. Z Vážskej cyklomagistrály som odbočil na modré „céčko“ a popri Váhu som sa dostal až k Čepenským jazerám a ramenám. Prekvapilo ma, koľko rôznych trailov je tu popretkávaných a že sa tu dá vyšantiť aj s celoodpruženým bicyklom.  

Od jazier som sa vybral smerom na Vlčkovce a napojil sa na Svätojakubskú cestu a okolo kukuričného bludiska som presvišťal až do Vlčkoviec. Táto cesta ďalej pokračuje cez polia za Opojom až do Modranky, kde sa napája na Trnávku a popri nej sa dostanete až do Trnavy. Táto trasa je úplne nenáročná a zvládne ju ktokoľvek, kľudne aj s deťmi. Naspäť do Serede si cestu môžete naplánovať vlakom, ten jazdia medzi našimi mestami veľmi často.

 

Martin Slamka, fanúšik cyklistiky

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.