Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Šintavská Bekova studnička: ako sa k nej nedostanete a čo vás tam nenadchne

GALÉRIA
Dátum: 19.03.2023
Autor: Sered Inak
Šintavská Bekova studnička: ako sa k nej nedostanete a čo vás tam nenadchne

Studnička ukrýva aj nečakaný poklad: kešku

Ak radi objavujete nepoznané zákutia blízkeho chotára, tak je prechádzka k Bekovej studničke pre vás dobrou voľbou. Zaručených rád, ako sa k nej z dediny dostať je viac, no ani jeden návod nemusí znamenať, že ju skutočne nájdete. Ak ste ju zatiaľ hľadali márne, nie ste jediní. Nevzdávajte to, určite ju raz objavíte.

Ak ste úspešne použili svoj inštinkt túlavého psa a prišli ste až k studničke, gratulujeme! Môžete si tu oddýchnuť v tôni stromov a nadýchať sa príjemnej atmosféry. Deti sa bezpečne zamokria a zablatia a určite vám vďaka tomu dajú trochu času na posedenie si na lavičkách, či na kávičku z vlastnej termosky. V pozadí budete počuť zvuky diaľnice.

O kvalite vody z Bekovej studničky nevieme, keďže žiadna informácia o jej vhodnosti na pitie sa tu nenachádza. Voda však vyzerá čisto a vonia príjemne. Ak ste milovníkom geocashingu, poteší vás prítomnosť jednej z dvoch šintavských „kešiek“.  Kde? To si už zistite.

Ak ste sa vybrali hľadať studničku v týchto jarných dňoch, jednoznačne si vezmite košík. Nazbierate si voňavý medvedí cesnak, o ktorý sa budete doslova potkýnať. Medvedieho cesnaku rastie v tejto lokalite Šintavy neskutočne veľké množstvo. Potkýnať sa preto zaručene budete aj o ďalších zberačov.

Okrem viacerých pekných momentov vám do očí udrú aj niektoré nepekné. Ťažké pocity môžete mať z odpadov povaľujúcich sa kade-tade. Tu sklená fľaša, tam pneumatika, hentam čierna skládka stavebného odpadu. Odporné. Ľudstvo je nepoučiteľné, príroda si však všetko pamätá. Zároveň je lokalita Bekovej studničky silno poznačená intenzívnym poľnohospodárstvom. Zeleň a jej kondícia tu akoby ťahali za kratší koniec.

Aby mal tento príbeh pozitívny koniec, je skvelé, že o čistotu pri studničke sa každoročne starajú šintavskí dobrovoľníci. Obnovia posedenie aj studničku a postarajú sa o to, aby sa aj neznámi návštevníci mohli nachvíľu potešiť a načerpať pokoj. Ďakujeme, bolo nám tu vďaka vám výborne!

PS: Tento článok schválne neuviedol, ako sa k studničke dostanete preto, aby ostala ochránená.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.