Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Soňa Rebrová o 5.30h ide preplávať La Manche (40 až 45km)

Dátum: 07.09.2023
Autor: Sered Inak
Soňa Rebrová o 5.30h ide preplávať La Manche (40 až 45km)

Mám 30 sekúnd na doplnenie tekutín

Zajtra. štartujem o 4.30hod. ráno (u nás bude 5.30 hod), to znamená, že 3.30hod. už musíme byť v prístave, pobalení a nachystaní, v dobrej nálade. Vstávame teda asi o druhej v noci. Teplota vody dnes nádherných 19,5 stupňa. Keďže sa ma viacerí pýtate tie isté otázky, skúsim teraz najčastejšie zopakovať
 
Ako dlho budeš plávať?
Odhadom 14 až 18 hodín v závislosti od môjho tempa, prúdov, a mnohých iných nepredvídateľných vecí.
 
Pláva sa v neoprene?
Nie, nepláva. Plávanie cez La Manche sa koná na počesť prvého človeka, čo to dokázal, Matthiu Webba. Pláva sa tak, ako plával on, teda len v plavkách, plaveckej čiapke a v mojom prípade aj štipci na nos.
 
Kde začínaš plávať?
Loď nás naloží a odnesie mimo prístav, kde skočím do vody a doplávam na breh. Vyjdem na breh, zdvihnem ruky na znak toho, že som pripravená a loď zatrúbi. V tom okamihu skáčem do vody a začínať plávať, zapínajú sa stopky.
 
Ako budeš jesť?
Počas celej doby plávania sa plavec nesmie dotknúť lode, takže jedlo (lepšie povedané skôr tekutiny a riedke kaše, ktoré môžem vypiť) mi budú hádzať vo fľaši na špagáte. Mám 30 sekúnd, max 1 minútu, na ich vypitie, pretože prúd ma bude niesť späť. Toto pitie budem mať každých 30 minút.
 
Kedy sa plávanie končí?
Plavanie sa končí, keď vyjdem na breh a zdvihnem ruky. Do tej doby sa ma nesmie nikto dotknúť, inak je pokus neplatný. Francúzi vraj radi čakajú na brehu a vítajú plavcov, takže ak dôjdem až sem, budem sa im musieť vyhnúť.
 
Nebojíš sa žralokov a iných potvor?
Žraloky by tu byť nemali, resp. zatiaľ nenapadli žiadneho plavca, medúzy ma aspoň preberú a na delfína či tuleňa sa teším, možno prídu, ktovie.
 
Čoho sa najviac bojím?
Že som ešte tak dlho neplavala a či to zvládnem, či ma nerozbolí rameno, brucho, či sa nestane niečo nepredvídané. Ale verím, že nie, veď plávam za dobrú vec a mám vašu podporu a to ma nesmierne teší. Budem na vás všetkých zajtra myslieť a keď nebudem vládať, tak ešte viac!
 
Zdroj: FB Soňa Rebrová
 
 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.