Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Klavirista Norbert Daniš vydáva nový hudobný album,  v ktorom rozpráva príbehy hudbou.

GALÉRIA
Dátum: 22.09.2023
Autor: Sered Inak
Klavirista Norbert Daniš vydáva nový hudobný album,  v ktorom rozpráva príbehy hudbou.

Skladby predstaví na dvoch koncertoch 

CD s názvom Piano Stories je 18 pokojných, romantických a publikom najžiadanejších klavírnych skladieb. Ich vydaniu predchádzala úspešná kampaň na StartLabe a nahrávanie na koncertnom krídle Ant. Petrof 275, vlajkovej lodi celej produkcie firmy Petrof. Prijali ho ako jediného Slováka v histórii do svojej Petrof Art Family. Zanechal vrcholový klavírny profi-svet, naštartoval kariéru hudobného pedagóga a skladateľa, zvládol zranenie ruky, koncertuje, vydal knihu vlastných skladieb, hudobný zošit a tri hudobné albumy.

Ako jediný slovenský klavirista je členom prestížneho medzinárodného umeleckého zoskupenia profesionálnych klaviristov Petrof Art Family. Od svojich 4 rokov robí čiernobielymi klávesmi farebnejší svet. Teraz má 32rokov a úplné jasno vo svojom budúcom
smerovaní. Norbert ho spája so svojim umeleckým mottom – prinášať klavírne umenie v celej jeho rozmanitosti z málo dostupného profesionálneho priestoru do života bežných ľudí.

„Sú to pre mňa veľmi vzácne, až intímne skladby, ktoré mi otvorili iný svet v komunikácii medzi mojim umením a publikom“, hovorí Norbert v booklete CD.

Niektoré sú pomalšie a hĺbavé, iné veselšie a odľahčené, ale aj rýchle, až virtuózne. Bonusom celého albumu je dosiahnutie dokonalej plnosti hudobnej krásy práve unikátnosťou zvuku klavíra Ant. Petrof – jeho mäkkým, nežným, až romantickým tónom.


Na prezentáciu albumu zvolil Norbert sakrálne priestory chrámov v Trnave a v Bratislave. Zaznejú skladby Einaudiho, Chopina, Yirumu, Beethovena, Balada pre Adelku, Amélie i mnohých ďalších autorov a to v autentickej a nenapodobiteľnej interpretácii, umocnenej
koncertným klavírnym krídlom, ktoré na Norbertove koncerty firma Petrof privezie.


Ťahákom je však aj samotný Norbert a jeho slová: „Do tejto interpretácie som vložil všetky svoje umelecké znalosti, vedomosti a schopnosti, ktorými ma Boh obdaril. Všetko, čo na klavíri dokážem.“


Nové skladby predstaví Norbert verejnosti na dvoch unikátnych koncertoch. Tie budú 17. novembra 2023 o 19.30 v kostole sv. Jakuba v Trnave a 18. novembra 2023 o 16.00 v kostole Zvestovania Pána v Bratislave.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.