Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aikido Dojo Sereď: Kde harmónia stretáva tradíciu

Dátum: 02.11.2023
Autor: Sered Inak
Aikido Dojo Sereď: Kde harmónia stretáva tradíciu

Aikido má v Seredi bohatú históriu

Aikido Dojo Sereď je výnimočné miesto pre jednotlivcov aj rodiny, ktoré majú záujem o moderné japonské bojové umenie Aikido. Tvorí jedinečnú časť sociálnej štruktúry Sereďa tým, že propaguje disciplinovaný, no zároveň harmonický spôsob života prostredníctvom bojových umení. Tu je podrobnejšie preskúmanie Aikido Dojo Sereď na základe rôznych aspektov:

Historické pozadie:

Aikido Dojo Sereď má bohatú históriu, ktorá sa datuje 27 rokov od svojho založenia, čo ukazuje jeho dlhodobé odhodlanie propagovať Aikido v regióne.

Filozofia bojových umení:

Aikido, bojové umenie vyučované v dojo, je moderné japonské obranné bojové umenie, ktoré sa snaží využiť silu a energiu útočníka. Usiluje o harmóniu medzi telom, mysľou a duchom, čo predstavuje mierumilovný, ale efektívny spôsob sebaobrany.

Tréning:

Dojo vítá každého, od detí vo veku 9 rokov a vyššie po dospelých do 99 rokov, čo naznačuje veľmi inkluzívny prístup. Je otvorené pre každého, kto sa chce hýbať a naučiť sa niečo nové. Čo sa týka toho, čo je potrebné na začiatok, stačia len tepláky, tričko, vnútorné topánky a zápal naučiť sa niečo nové.

Poloha a kontakt:

Dojo sa nachádza na ZŠ J.A. Komenského, Komenského 1227/8, 92601 Sereď, Slovensko. Pre viac informácií môžete kontaktovať Patrika Hana na čísle +421 905 260765 alebo prostredníctvom e-mailu na adrese patrik@hano.sk.

Afiliácie združení:

Aikido Dojo Sereď je členom Slovenskej Aikido Asociácie, čo ukazuje jeho zaradenie do uznávaných inštitúcií bojových umení. Táto afiliácia tiež pripája dojo k väčšiemu spoločenstvu praktikov Aikido a zabezpečuje, že tréning a praxe zodpovedajú medzinárodne uznávaným štandardom.

Na záver, Aikido Dojo Sereď stojí ako svedectvo o dlhotrvajúcom pôvabe a výhodách Aikido. Nie je to len dojo bojových umení; je to komunita, kde sa jednotlivci a rodiny stretávajú, učia sa, rastú a nachádzajú harmóniu v bojovom spôsobe života.

Tento prehľad poskytuje živý obraz toho, čo Aikido Dojo Sereď zahŕňa, od jeho historických koreňov po moderné zapojenie do komunity. Je to miesto, kde starobylé umenie Aikido spája minulosť so súčasnosťou, čo vytvára komunitu nadšených učencov.

Videá zo slovenskej aikido asociácie si môžete pozrieť na: https://aikikai.sk/video/

Autor: Ivan Polák